Als er nooit meer een morgen zou zijn... Die vraag laat mij niet los. Want wat doe je als je hoort dat er geen genezing meer is voor je kind, geen toekomst meer.

Ik ben zo intens verdrietig, mijn moederhart is gebroken en doet pijn. Heel erg veel pijn. Donkere wolken hangen samen om ons leven heen, terwijl alles verder gewoon door gaat. Gewoon boodschappen doen is al een lastige opgave. Mijn bed uitstappen, douchen, gewoon een broodje smeren. Het is allemaal te veel. Door moet ik, vooral ook voor mijn andere twee lieve kids. Maar mijn leven staat compleet stil. Nooit zal mijn leven weer gewoon zijn. Hoe moet ik straks verder zonder mijn lieve dappere Daan, waar ik zoveel van geleerd heb. Die mij er altijd doorheen sleepte, zijn lieve woordjes en leuke grapjes. Mijn eerste kindje waar ik zoveel van hou. Hoe moet ik dat straks doen?

Nu kan ik niet vaak genoeg zeggen tegen Daan dat ik heel van hem hou, dat ik hem zo lief vindt en dat hij zo dapper is. Zoveel kusjes, ik kan ze niet meer tellen. Want nu is hij nog bij ons. Nu kan ik nog zijn handje vasthouden. Er voor hem zijn en hem helpen.

Hoe is het nu met Daan? Tja, hij kan erg weinig. Op het moment gaat het redelijk. Zijn mond is gelukkig weer beter, hij kan ook weer voorzichtig eten. De uitslag van de beenmergpunctie is minder goed. Het Skion in Den Haag heeft dit nagekeken en er zit nog veel leukemie in het beenmerg. Deze leukemie is een hele lastige. Daan krijgt nog steeds chemo om zolang het kan de leukemie wat op afstand te houden. In zijn hoofd zijn de ontstekingen nog hetzelfde. Een zware reis voor ons lieve mannetje.

We hopen dat we volgende week Daan mee naar huis kunnen nemen. Thuis zijn, samen zijn dat is wat we nu willen.

 

Praktisch:

We gaan thuis voor de rust, voor Daan, voor Isa & Thijn, maar ook voor Erik en mij. Wil je op bezoek komen dan kijken we of het mogelijk is, en plannen je als het lukt in. Bezoek gaan we beperken omdat het heel intensief is voor Daan en geeft onrust. De avonden willen we sowieso rust en dus geen bezoek. We hopen op ieders begrip.