Als ik vanavond van huis weg ga zijn er twee kindjes heel verdrietig. Ze willen kusjes en nog zoveel vertellen. Ze willen niet dat ik weer weg ga. Als ik dan eindelijk in de auto zit zie ik nog een rolgordijn omhoog gaan met een klein handje dat naar mij aan het zwaaien is. Het is zo moeilijk, ik zou zo graag op twee plekken tegelijk zijn maar dat kan niet. Bij Nulde ga ik de snelweg op en ik kijk richting het water. Het water ziet er donker uit en ik zie ook witte stippen, het zijn zwanen. Op de achtergrond zakt de zon het water in. Kon ik daar maar even gaan zitten aan het water. De lichtpuntjes bekijken, want wat zijn zwanen prachtige sterke dieren. Dat plaatje zo voor me is precies hoe ik me voel. het is zo donker om mij heen. Want op de vraag, "hoe gaat het?" kan ik niet meer antwoorden dan slecht. Die mooie licht puntjes zijn er ook. Alle mensen die betrokken zijn, die kaartjes sturen, voor ons koken en er voor ons zijn! Dat zijn de lichtpuntjes die we hebben en vooral ook de mensen die voor Daan bidden. Daar halen wij onze kracht uit en zo worden we gedragen.

Als ik in het ziekenhuis kom zie ik hoe blij Daan is dat hij zijn mama weer ziet. Ik krijg een lachje en een knuffel. Maar tegelijkertijd hoor ik hem ook weer heel zwaar ademen en huilt hij als ik het over Isa en Thijn heb. Mijn lieve ventje ligt al zeven weken hier. Hij kan mij niet vertellen wat hij wil en hoe hij zich voelt, ik mis dat lieve mooie gezellige stemmetje. Daan, ik mis je grapjes. Wat is het nog fijn dat ik gewoon bij je kan zijn, je vasthouden en zeggen dat ik je zo lief vind.

Wat gaat deze week weer brengen? Zijn er nog lichtpuntjes voor Daan?

We zijn aan het overleven, en kijken dag bij dag. Proberen te "genieten" van vandaag en morgen is nog heel ver weg..

 

Er gaat als ouders veel door ons heen. We zijn ook herinneringen aan het maken... We proberen zoveel mogelijk te doen en te bewaren wat kan.

 

Ons gezin, een cirkel van kracht,

gebaseerd op vertrouwen,

verbonden in liefde,

bij elkaar gehouden door God,

voor altijd samen.